LEK is een voorstelling van muziektheatergroep BOT, regisseur Vincent de Rooij, dramaturg Marijn van der Jagt en De Nieuwe Oost (voorheen productiehuis Oost-Nederland).

BOT is een muzikaal-theatraal viertal bestaande uit Geert Jonkers, Tomas Postema, Job van Gorkum en Doan Hendriks. De groep relativeert de waan van de dag in liedjes met een kop en staart. De voorstellingen zijn een combinatie van eigenzinnige poëzie, schurende humor, rammelend instrumentarium en fysieke arbeid. Dit maakt het werk van BOT tot een compleet eigen genre met een taal die inmiddels in heel Europa begrepen wordt. Na de internationale succesvoorstelling RAMKOERS zet BOT de volgende stap met LEK.

www.wijzijnbot.nl
Facebook

 

Vincent de Rooij is theatermaker en beeldend kunstenaar. Als regisseur en speler was hij betrokken bij een groot aantal voorstellingen van theatergroep Dogtroep en nu toert hij met zijn eigen performances op festivals. De aard van zijn werk is vaak absurdistisch, poëtisch, dramatisch en bevat veel humor. Eerder regisseerde hij ook enkele van de edities van de reeks Het Geluid Van, waarbij hij samen met BOT een locatievoorstelling maakte in een voormalig koelhuis en een in onbruik geraakte bibliotheek.

www.vincentderooij.nl

 

Marijn van der Jagt is dramaturg en kunstjournalist bij Vrij Nederland. Ze houdt ervan om verhalen en beelden te ontrafelen en te duiden. Volgens haar is het opbouwen van de spanning net zo belangrijk bij een literaire thriller als bij een beeldende theatervoorstelling.

 

 


Afbeeldingsresultaat voor de nieuwe oostProductiehuis Oost-Nederland is onderdeel van De Nieuwe Oost. De Nieuwe Oost is een onbegrensd productiehuis, wars van hokjes en gaat dwars door disciplines. De Nieuwe Oost is er voior makers: voor theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten. Of je het nu kunst of cultuur noemt en of je dat met of zonder hoofdletters schrijft, het gaat er om dat het anderen raakt, dat het jou raakt. Daarom ondersteunt het productiehuis makers die groot durven dromen en de stappen willen zetten om die dromen waar te maken. Dit levert projecten op als Kyteman’s Hiphop Orkest, NO blues, De Beer Die Geen Beer Was en Johanneke ter Stege. De Nieuwe Oost heeft vanaf de oprichting van BOT nauw samengewerkt met het viertal, onder andere in de serie Het Geluid Van, de muziektheatervoorstelling MIJN FAUST en de tourvoorstelling RAMKOERS.
> www.denieuweoost.nl            
Facebook